måndag 31 augusti 2009

Oro och vånda

F-n vad det är jobbigt när man inte vet var, när och hur det ska bli. Framför allt när man kommer till punkt A och ska tas sig till punkt B när man aldrig har varit där förrut. Hittar jag, vet jag vart jag ska, hur tar jag mig vidare från punkt B till C. Hittar jag till C och kommer jag dit i tid. Vilket jag måste.

Nu ger jag upp.

Sötaste Maija.

Skogens Guld (Kantareller)

Kom P hem igår.

söndag 30 augusti 2009

Frukostbullar

Har nu på morgonen gjort dessa bullar som jag tycker är lätta att göra. Behöver bara jäsa 1gång, vilket underlättar. Bullar för jäsning.

  1. 25 gr jäst
  2. 7½ dl vatten ljummet
  3. 2 L vetemjöl special
  4. 1 msk honung
  5. 1 msk salt
  6. 1-2 msk olja
  • Smula ner jästen i en bunken och ha i honung och salt.
  • Häll på lite av vattnet och lös upp jästen. Slå på resten av vattnet och ha i oljan och nästan allt mjöl.
  • Arbeta samman med en trägaffel.
  • Tippa ut allt på mjölat bakbord och jobba samman till en ganska fast deg som är klar när den släpper bakbordet.
  • Dela degen i 2 delar och få ut ca 10 bitar som rullas till runda bullar. (jag trycker degen biten allt vad jag kan i bakbordet, samtidigt som jag rullar den runt med kupad hand.)
  • lägg dom på bakplåtskläd plåt och låt jäsa i ca 1 timme.
  • Grädda i 225-250 gr i ca 15-20 minuter.

fredag 28 augusti 2009

Grey's Anatomy

I oktober kommer denna underbara serie tillbaka. Tyvärr så kan man på Kanal5 läsa hur det gick med George O'Malley och Izzie Stevens, som i de sista programmet i vår fick hjärtstillestånd. George efter en svår bilolycka och Izzie efter en operation. Sen om man ska tro de som står på Kanal5 är en helt annan sak.

Marmelad

Har idag gjort marmelad med hjälp av sonen. Blev många burkar och det är gott att ha i vinter på rostade mackor och nybakta scones.

Vi har gjort på persikor, nektariner, apelsin och citron. Inga klumpar får förkomma enl P, så det är bara att köra allt i matberedaren.

torsdag 27 augusti 2009

Full fart mot helgen.

Är det inte så Gert brukar säga. I alla fall så har jag varit duktig idag (med hjälp av sonen). Har satt smultron och jordgubbsplant i amplar som förhoppningsvis kommer att ge utdelning nästa sommar. Har även klippt ner persilja som jag har satt i kruka på försommaren.

P är på fjället och jagar skogsfågel

(OBS:ej ripa)

med lill Maija.

måndag 24 augusti 2009

Sylta & Safta

Nu är det den tiden för syltning och saftning. Det gäller att ta vara på alla sorters bär och frukt så man kan njuta hela vinter och våren.

Vinbären är klara för gele och man kan nog göra saft. Själv följer jag inte recepten så noga, utan jag gör mest på måfå.När jag gör saft mm använder mig av saftmaja. Enkelt och bekvämt.

Med lite hjälp och mutor till sonen ska vi nog få ihop till årets saft.

lördag 22 augusti 2009

Kapad

Nu har det hänt även mig, det som bara händer andra och inte mig. Mitt köpkort har blivit "kapat" på nätet och det har handlats i både Canada och USA. Som tur är i detta sammanhang är att det "bara" var ett kort som jag handlar med på nätet så det fanns inga pengar! att hämta. På sin höjd 20kr. Så långläsa på dom som stal mitt kortnr.

Till Er alla som handlar med Era "lönekontos kort". Skaffa ett speciellt nätköpskort och för över endast den summan Ni handlar för.

fredag 21 augusti 2009

Måndagen närmare sig.

På måndag börjar ungarna skolan igen efter 10v? sommarlov. Det är egentligen tur de så att det blir någon ordning igen på alla rutiner. Vad är det för rutin att sova till mitt i dagen och vara uppe till sent på nätterna. Så har det varit i vårat hem under hela sommaren.

Sonen har haft en bra sommar med många nätter sovandes i tält med grannpojkarna. Ett tag var dom 10! st i tältet. Dottern har också haft en bra sommar med sitt Sommar Bounce Camp, Yran och lite jobb där emellan. Själv har jag lunkat på i lugn takt i väntan på operation som kommer att bli av ganska snart. Hoppas på en rejäl bättring efter den. Äkta mannen har också haft semester! i år. Första på 3-4 år tror jag att det är.

I kväll som sagt va kräftor med en massa tillbehör. T ex Västerbottenostpaj, köttfärspaj, baugetter och ostar. Dryck, givetvis men vad.

torsdag 20 augusti 2009

Jaha

Då har han gjort de igen. Usain Bolt. Hur kan karl springa 200m på 19,19? Kommer en annan ur startblocken innan tiden har runnit iväg. Troligen, men inte så mycket mera.

I morgon ska vi äta kräftor med tillbehör med grannen. Gott.

onsdag 19 augusti 2009

Ny blogg

Eftersom den gamla bloggens kommentator sak försvann och jag har försökt att få till de och lyckades inte så har jag nu en ny blogg.

Surfade runt...

.... och hittade denna ring som jag inte skulle säga nej till. George Jensen och Magic.

Design Regitze Overgaard
Rings crafted in 18 carat yellow gold or 18 carat white gold with insert ring in white gold, yellow gold and with diamonds. Total 0.45 ct