onsdag 30 september 2009

Världens starkaste man..

..Magnus Samuelsson var idag på jobbet och visade upp sig. Kolla in överarmarna. Vem öppnar en burk mellan sina händer genom att tryck ihop den?

tisdag 29 september 2009

Föräldramöte.

Vad ska ett f-möte ge? Kan någon svara på de. De jag var på ikväll gav ingen som helst info om något eller om allt ingenting. De vi fick göra var att sätta oss i grupper om 4, och "jobba" som eleverna gör!!!! En var "samordnare,materialare, rappotör, och ngt mera som jag inte kommer på. Så har väl dom flesta vuxna jobbat med om man har varit på kurser.

Vad vill man då som förälder veta? Jo hur det är på lektionerna, raster, ljudnivån på matan, mkt spring på ICA, mm.

Ingenting om hur man har tänk framtiden med åldersindelning, mentorer (lärare), allmän info om skolan. Helt värdelöst att gå dit, men de var ju kaffe & kaka i alla fall. Så något gott kom det från f-mötet.

Sova

Har jag svårt med.
Ute blåser det som attan. Kan de vara vinter som är i antågande? Eller är det en av alla höststormar. Hösten är faktiskt en riktigt fin tid. Träden får vackra färger i sina löv, men hur som helst gillar jag inte riktigt hösten, för då vet man att det går mot mörkare tider och vinter står och knackar för dörren.

torsdag 24 september 2009

Äventyr.

Jaha då var man tillbaka efter äventyr i huvudstaden. Redan på Åre/Östersunds flygplats gick de galet. Visste knappt hur man checkar in och givetvis pep de i säkerhetskontrollen. Resan ner gick bra, om än lite guppig. Framme på Bromma så blev jag hämtad, vilket var tur för jag har ALDRIG hittat till Skärholmen själv. Bodde på hotell som låg 2 minuter fr shoppnigcentrat. Tyvärr var jag inte till Kungens Kurva som låg tvärs över "gatan" (E4:an). Shoppade loss en liten stund och de som jag blev mest imponerad av var att i shoppnigcentrat låg alla restauranger på ett och samma ställe. Som i en cirkel kunde du välja vad du var sugen på. Allt från stenugnsbakat pizza, Thaimat, Spanska köket, Indiska köket, och sallad. Ja även fina focciamackor och kaffe.

På kvällen kom P ner och det tog han 3 timmar från Bromma till Skärholmen med kommunaltrafiken.

Har väl aldrig bott på hotell utan att äta frukost. Det är för frukosten man bor på hotell.

måndag 21 september 2009

Orolig

Känner mig lite orolig inför de som komma skall. Det är bara att hoppas på de bästa. Kan väl inte bli sämre än vad det är?? Det som är sämre kommer ju bara att bli till de bättre efter man har gjort något åt de, så är det väl alltid!

söndag 20 september 2009

I helgen....

....har vi:

...varit till stugan.

...fixat ved.

...njutit i solen (mest lördag)

...byggt på svägerskans stuga. Lagt på tak och fixat in fönster och dörr. J håller emot så att älsklingen inte ska hasa ner.

...ätit god mat och framför allt god efterrätt. (Vitchokladpannacotta)

...sonen har klipp gräsmattan med svärisarnas åkgräsklippare eftersom våran har gått i stejk.

...plockat ihop lite ute för hösten.

lördag 19 september 2009

Middagstips

Du behöver:

1 kg kycklingfiléer
2 dl matlagningsgrädde
1krm gurkmejan
1tsk rosmarin (gärna färsk)
1½msk mjöl
2 dl vitt vin (matlagningsvin om man vill)
1½ dl skållad eller
1 påse flagnad mandel
salt & peppar

  • Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  • Stöt under tiden kryddorna i en mortel. Använda färsk rosmarin hacka den innan den blandas med gurkmejan i en skål. Strö över kycklingfileérna i stekpannan.
  • Häll på vinet och grädden. Ha även på mjölet som är blandat med lite av grädden.
  • Låt eftersteka i 15 min eller till kycklingen är genomstekt.
  • Servera med mandel i grytan eller bredvid och med ris eller pommes frites.
Jag brukar göra dubbel sats sås. Gör du dubbelsts av såsen dubbla även gurkmejan och rosmarinen.

Gjorde denna rätt i går och P undrade vad jag hade haft i för kvistar då jag för ovanlighetens skull använde färsk rosmarin.

torsdag 17 september 2009

Grey´s Anatomy

Den 30/9 börjar en av de bästa Tv-serierna enl mig då: Grey´s Anatomy.
Kan man inte hålla sig, utan vill vet dom första 5 minuterna följ länken.

onsdag 16 september 2009

Varför??

Jag undrar över en sak. Varför stannar alltid folk mitt i utgången, ingången, framför rulltrappan mm när dom möter någon dom känner. Det slår aldrig fel. Att flytta på sig naturligt är inte att tänka på. Man får nästan skrika "ursäkta" för att komma förbi och då får man en blick som säger: var kommer du ifrån.

tisdag 15 september 2009

Patrick Swayze...

...förlorade kampen mot cancern. Endast 57 år gammal.
Hur många gånger har man inte sett filmen "Dirty Dancing". Just nu gå serien "Nord & Syd" på Tv4Guld.

måndag 14 september 2009

Kryssning

Nu har jag kommit på var, när och hur jag vill resa. Inte en vanlig charter utan kryssning.

Om man skulle övertala P om att vi åker nästa år när han fyller jämt. Det är ju på tapeten att resa bort när man fyller jämna år.

Långbak

Har i dag gjort limpor. Började igår med att göra surdeg, som skulle såt över natten. Efter de skulle man ha i jästen som lösts upp i rumstempererat vatten och blandas med fördegen. Det skulle sedan jäsa i 3! timmar och sedan jäsa 2*30 innan man fick ställa in i ugnen. Det är bara att hoppas att dom smakar bra. I receptet stod det inget om några kryddor, när jag läste första gången. Däremot stod det att man kunde ha i brödkryddor andra gången när jag lästa mer noggrant.

Slutsatsen av de är att man ska läsa ordentligt första gången. Inga limpor man gör på en kväll med andra ord.

fredag 11 september 2009

Liten blir stor.

Konstigt nog blir alla de. Jag tror (vet) att min "lille" son är på väg att bli stor. Idag är han på stan med sina kompisar och äter "själv" med sina kompisar på restaurang Eastern Palace. Det känns underligt att han är så stor, fast i mitt hjärta är han fortfarande liten.

Dom var på Shanghai Wok. Men ändå.

Hösten hos oss


På bron hamnade dom här blommorna.








I blomlådorna framför köket har jag satt i ljung (Calluna), enris & lingonris.


Den här blomlådan står vid postlådan. Bollkryss och miniljung (Calluna).

torsdag 10 september 2009

Mitt träd


Här är då mitt enda fina träd omkullblåst i går. De måste ha blåst rejält. Som tur är har jag några kvistar kvar.

Bio

I går skulle jag och sonen se "Beck I Stormens Öga" eftersom vi skulle hämta C vid tåget. Men se de gick inte, eftersom han inte är 15 år fyllda. Det spelade ingen roll om jag var med för han var inte som sagt 15 år. Om vi skulle ha sett en film från 11 år och han var t ex 7 år och jag var med då gick de minsann bra.

Vad är det för skillnad på "Harry Potter" & Beckfilmerna"? Jag tycker att Harry Potterfilmerna är hemska, men Beck speglar egentligen bara vad som händer ute i verkligheten.

Allt för denna gång.


måndag 7 september 2009

Tänkvärt.

Jag har följt några blogg(ar) ett tag som heter "Ett djupt sår" & "Lisa med Familj". Bloggen "Ett djupt sår" har en kvinna skrivit om hur hennes dotter har blivit utsatt för övergrepp av sin far. Den andra blev "lite" mer personlig med bröllop, barnafödande mm. Men nu visade de sig att det hela var påhittat. Efter ett tag skev hon att hon skulle låsa bloggarna och göra en ny som man skulle få inbjudan till. Där hon skulle bli ännu mera personlig. En danska som hamnat på fel sida gränsen som hon skrev i den låsta bloggen.

Hur i hela friden kan man bara hitta på en sådan sak om övergrepp på sina barn. Sätter man då inte allt i gungnig och kommer framtida barn att bli trodda? (vilket jag hoppas) efter en sån sak. Hon skrev trovärdigt med allt från rättegång mm. Kan tillägga att det inte bara är jag som blivit lurad, utan även hennes "bästis" Chrissie" som nu har brutit kontakten med "Lisa" som hon kanske inte ens heter.

Utdrag från bloggen "Singelpappan".
Det är många som frågat mig hur jag vet att Lisa
(ett djupt sår) är FEJK! Hon gick från att vara djupt sårad till atyt skulla gifta sig,
köpt gård och var gravid på mindre än en månad!
det är inte bara detta utan även en MASSA andra saker
som bara inte stämmer!!!

söndag 6 september 2009

Vi har i helgen....

...bott i stugan.

...använt utedasset och hela sjön att tvätta sig i. Kallt.

...plockat ca 15L lingon+ något blåbär.

...grillat ute i regnet.

...ätit varma mackor & stark korv till lunch.

...druckit kaffe och ätit äppelkaka m vaniljsås.

...P har kört sin "älskade" grävmaskin och påtat i jorden.

...P har hjälp sin syster med att lägga tak på deras stuga.

..haft allmänt mysigt och bra.

torsdag 3 september 2009

Saft.

Med hjälp av sonen och bästa E så blev det en "maja" med bär. Med lite tur blir det 10L råsaft. Gott att ha i frysen i vinter.

tisdag 1 september 2009

Ont

Jag har ont i mitt lillfinger efter ett besök på sjukhuset och hudmottagningen. Tog bort en Granuloma telangecicum. Om de gör så här ont i fingret, hur ont ska de då inte göra när op vid axeln är klar.

1:a September

Hösten närmar sig med stormsteg. September är ju en "höstmånad" eller sensommar om man tittar på vädret som är idag och resten av veckan. Strålande sol och runt 20 grader varmt. Inte illa. När börjar hösten egentligen. ?