torsdag 29 oktober 2009

Utmaning

Gillar egentligen inte utmaningar, men jag ger den ett försök. Blir svårt eftersom vi börjar våra namn på samma bokstav: Nämligen A. Har fått den av Annika.

Regler:
Detta kopierar du till din blogg, utmana 5 personer plus den du fått av och berätta det för dem.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte GE samma svar som han / hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1).
Lycka till!

1. Vad heter du: Annakarin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Aska
3. Flicknamn: Anne
4. Pojknamn: Anders
5. Yrke: Advokat
6. Färg: Antrazit (grå)
7. Klädesplagg: Aftonklänning
8. Mat: Anka
9. Sak i badrummet: Aceton
10. Plats / stad: Ankara
11. En orsak Att vara sen: Affärer
12. Något man skriker: Akta
13. Film: Australia
14. Något man dricker: Apelsinjucie
15. Band: Abba
16. Djur: Abborre
17. Gatunamn: Albertinavägen (Krk)
18. Bil: Audi
19. Sång: Always On My Mind

Jag utmanar de som känner att dom vill :-)

Jisses va svårt de var!

onsdag 28 oktober 2009

Då var det gjort.

Då har man vaccinerat dig mot H1N1 (svininfluensan) eftersom sonen tillhör en riskgrupp pga sin astma. Kan säga att jag har velat fram och tillbaka flera ggr den senast veckan. Varför egentligen spruta in något i kroppen som är "giftigt" om man inte behöver. Ja, ja gjort är gjort. Bara att hoppas på de bästa att man inte blir förkyld, som man kan bli.

Samtidigt går vi in i november månad. November börjar alltid på samma veckodag som mars om det inte är skottår och samma veckodag som februari.

Till helgen är det Halloween.
Halloween firas alltid 31 oktober i USA. Dock ska inte Halloween blandas ihop med Alla Helgons dag som är den enda kvarvarande rent katolska helgen i Sverige. Tyvärr råder ofta stor förvirring vilken dag Halloween skall firas i Sverige. Anledningen torde främst vara att Alla Helgons dag i Sverige kan infalla från 31 oktober till 6 november. Allhelgonadagen, som står i den svenska almanackan den 1 november, bidrar ytterligare till

tisdag 27 oktober 2009

Basket

I kväll ska sonen och jag på basket, eftersom jag hade turen att vinna 2 st biljetter på zport.se

Tänkvärt.

Förlåt varandra snabbt.
Älska utan gränser.
Skratta hejdlöst.
Glädj dig åt det lilla.

fredag 23 oktober 2009

Ny blogglänk

Jag har hittat en blogg som jag är intressant om man är intresserad av att baka. Bloggen handlar om en föräldraledig pappa som tycker om att baka matbröd. Framför allt tycker jag mig se ett mönster om att "surdag" ligger han varmt om hjärtat. Han var med i TV4 för ett tag sedan och visade ett antal hemakta brön. Man ska inte ha bråttom när man ska baka surdagsbröd. Hittade ett recept som man skulle "mata" degen i 5 dagar innan själva bakningen. Tyvärr så har jag tappat bort de receptet.

tisdag 20 oktober 2009

Nedräkning

Har lagt till en nedräkning. Endast 64 dagar kvar till den stora dagen för alla barn. Ja även vuxna också, fast vuxna brukar mer få panik över att den här dagen som kommer varje år. Hur mycket är det inte som ska fixas och donas inför denna dag. Mat som ska inhandlas, klappar till alla nära och kära, ja listan kan göras hur lång som helst inför Julen.

söndag 18 oktober 2009

Sundsvall



Efter att ha dragit med P på alla möjliga konserter som Elton John och Rod Steward, så fick han då bestämma! artist. Inga dåliga artister som vi har sett tidigare i Sundsvall dock. Bäst var dock ändå Roddan.



Vi var i helgen och tittade på Sveriges svar på Dolly Parton. Jill Johnson på Hotell Södra Berget. Bra artist och ett brett utbud på musiken. Helt underbar mat var det efteråt i restaurangen.

Efter en god och sen middag på fredagen gick vi på Casino Cosmopol. Jag vann marker och P spelade bort dom.

Lördagen ägnades åt P:s stora! (eller not) nöje. Affärer och Birsta City. Var inte på shoppinghumör vilket gladde P, för som han sa: "Då blir det inte så dyrt i dag då". Vad han nu kan mena med det. Var in på IKEA som sig bör när man är ner och hittade inte just nått, förutom värmeljus.

Även söndagen innan hemfärd ägnades åt affärer och fika på Restaurang Innergården.

Lägg även till hotellfrukost i 2 dagar. Allt från fil, yoghurt,massor olika sorters bröd, goda pålägg och framför allt bacon & äggröra. Massa av färsk frukt och kaka till efterrätt på morgonen.

söndag 11 oktober 2009

Till helgen...

hoppas jag att barnen blir bjuden på mat av farmor och farfar på Simon & Vitctor. Dom har länge pratat om att äta schnizel.

Wienerschnitzel
klassisk schnitzel av svenskt kalvinnanlår.
Serveras med kapris, sardeller,
haricôte vertes och stekt potatis.

lördag 10 oktober 2009

Tack

Tack till familjerna Aronsson för den otroligt fina blommasom E har gjort.

tisdag 6 oktober 2009

Något vitt...

...ramlar ner från skyn. Snö!! Har snöat ca 2cm på 1½ timme. Lite tidigt tycker då jag, som inte är någon vintermänniska. Mitt stakars träd har vikit sig dubbelt av alla tyngd.

De blir till att göra som alla andra leta fram vinterdäcken! Tur att man är förvisad till kommunalbananen (buss) ett tag till.

Förlåt för det dåliga kortet.

måndag 5 oktober 2009

Axeln.

Ska i morgon ta bort stygnen efter operationen. Har haft en stor plåsterlapp över i 2 veckor. Har med andra ord inte luftat såret på 2 veckor. Undrar hur det ser ut där under egentligen. Eller vill jag inte veta de? Därefter bär det av till sjukgymnasten för uppträning av armen igen.Har varit lite si och så med rörligheten och i vissa lägen gör det fortfarande ganska ont.

Hade just innan OP kunna duscha och tvätta håret som folk, efter min lilla prick på lillfingret. Nu har man duschat och tvättat håret med hjälp i 2v. Undra vad det blir för restriktioner efter man tagit stygnen.

fredag 2 oktober 2009

Pang!

Pang på rutan och där nere på gräsmattan ligger denna fågel. Något omtumlad efter att ha kraschat in i vardagsrumsfönstret.

Ingen fara med fågeln. Tittade ut efter 20 minuter och då var den borta.

torsdag 1 oktober 2009

Steg för steg.

Heter ett program på skolan där sonen går på. Programmet är alkohol- och drogförebyggande och involverar både ungdomar och föräldrar. För sonen är det obligatorisk och för föräldrar är det valfritt. Självklart så går man på det.

I dag fick vi titta på en film och diskutera efter varje ett avsnitt i ca 7-8 minuter och vad som är bra och dåligt. Det handlade om att sätta gränser och att man ska hålla på dom eller inte.

Mycket att diskutera i grupp och allt som sägs innanför dörrarna stannar där. Fick höra en sak där som jag inte har hört sonen nämna något om.