måndag 30 november 2009

Födelsedagsmiddag.

I våran familj är det så att den som fyller år får önska sin favorit mat till middag. I dag har vi då ätit sonens favvismat om än något försenat. Schnitzel, klyftpotatis,rödvinssås och massor av gröna små ärtor.

söndag 29 november 2009

Första advent

Advent kommer av latinets adventus (Domini) som betyder (Herrens) ankomst. Advent är den inledande perioden i det västerländska kyrkoåret. Sina historiska rötter har adventsfirandet i julfastan, en fasteperiod som speglade påskfastan och i likhet med denna var 40 dagar lång och därmed omfattade sex söndagar.

lördag 28 november 2009

Julkonsert

Har i kväll varit på en helt underbar och superbra Julkonsert i ÖSD Sporthall. Shirley Clamp. Sonya Aldén, Sanna Nielsen och Måns Zelmerlöw. Alla fyra är jätteduktig att sjunga.

Fullsatt. 15 minuter försenat och sen full fart i 2 timmar. Första timme var bra och den andra var super. Hela showen lyfte den andra timmen. Ni som inte hade biljetter missade något kan jag säga.

Först var vi och åt på Choice Hotell, där dom lyckades med att blanda ihop våran beställning med någon annans. Så vi fick vänta ytterligare 15 minuter på maten. Eftersom de blev fel bjöd dom på efterrätt. Inte mer än rätt tycker jag.

lördag 21 november 2009

Som jag har letat.....

... efter "hemma ägg". Äntligen har jag då hittat någon som säljer ekologiska hemma ägg. Inga massproducerad ägg. Smaken är helt annorlunda än produktionsägg och sockerkakorna kommer att smaka helt underbart. Var i dag på Hembygdsgården i Lit och åt julgröt. Även fanns de försäljning av olika slag som tillhör julen. Där hittar jag då Jossan med ägg. Kommer att handla ägg av henne i fortsättning.

I dag fyller även sonen 14!år. Den "lille" som alltid kommer att vara mammas lilla gubbe. Hela familjen (inte dotter som inventerar) hjälper till med städning, matlagning mm. Kalkonen står i ugnen och har gjort de i x- antal timmar. Potatisen är kokt och ska bara delas och in i ugnen med en massa olika färska kryddor. Cheescaken är gjord och nu fattas bara dukningen.

torsdag 19 november 2009

Inför julen

Är det en hel del som ska göra. Jag brukar få några ryck att göra saker ibland. I år har jag inhandlat 3 st amaryllislökar. Satte dom i kruka i går och hoppas att dom kommer att blomma till jul med många blommor på.

måndag 16 november 2009

Åter igen.

Ja då var det åter igen bevis att sporta är farligt.

Novemberkaktus. Schlumbergera-hybrider.

söndag 15 november 2009

Brunkullan Scarp & Card

Kolla in denna hemsida. Brunkullan Scrap &Card.
Du har chansen att vinna allt du ser på bilden.Allt detta kan du vinna och allt du behöver göra är att:

* lämna en kommentar (med länk till din blogg) till detta inlägg

* länka till Brunkullan i din egen blogg

Vinnare av allt detta godis kommer att dras ... 27:e november!

Mysig/trevlig dag

Hemma efter en mysig trevlig dag/kväll. Dagen inleddes med att skjutsa in dotter på jobbet. Därefter umgänge i trevligt sällskap med en del skratt och tokerier. Tänk att middag slapp man laga också. Goda grannar bjöd på ungsstekt fläskfilé med klyftpotatis och goda såser. Marängsviss till efterrätt.

Synd att den vita varan (snön) som damp ner i går morse försvann i natt. Det hade varit fint om den hade stannat kvar, för de blir så mycket ljusare på kvällen och allt känns inte dystert. Säger en som inte gillar vinter.

fredag 6 november 2009

Slask

Har varit ute en sväng i detta slaskväder. Blött uppe och nere. skönt, trots de lite halvrisiga vädret.

Kom på en sak under min promenad: Varför är det så svårt som bilist att ta hänsyn till gående. Helst så skulle dom vilja använda hela sin körbana och lite av den andra oxå. I sånt här väder (slask) så är jag tacksam om bilisterna saktar ner och kör över till andra vägbanan om det är fritt från bilar. Men nä då. Full fart och slask stänker så in i bomben på allt och alla. Det är samma sak på sommaren om man går. Det är väldigt svårt att köra i den andra körbanan även om man inte får möte.

Är det så som man skämtsam brukar säga: Full fart hela tiden?

torsdag 5 november 2009

Klurat länge

Har klurat och funderat fram & tillbaka på hur jag ska göra, och idag slog jag till.

Helt plötslig var denna telefon i min påse.

måndag 2 november 2009

"Män som hatar kvinnor"

Ja då har även jag sett filmen som alla pratar om.

Visst var den bra, men inte så bra som alla säger.

Så nu kan man gå och se "Flickan som lekte med elden"



söndag 1 november 2009

Skogen

Eftersom jag fortfarande är "handikappad" blir det inte mycke man kan hjälpa till med i skogen. Skulle då grilla en korv eller två, men lyckades med konststycket att elda mitt hår i stället. Troligen så flög det upp glöd från elden och in i mitt hår. Luktar inte så vidars just nu.

Inget "Trick or Treat" i helgen. Konstigt, dom brukar alltid ringa på våran dörr och busa. Var i går till Änge och grattade ett av våra Gudbarn som fyllde 8 år i fredag. Usch vad tiden går. Till middag bjöds de på lasange, kaffe och tårta till efterrätt.

Var även en sväng till P:s farmor och farfars grav i lördags. Sofia fick även en påhälsning av P och mig. Väldigt fint hos Fia med många ljus och blommor.