onsdag 30 december 2009

Sista inlägget år 2009


Gott Slut
&
Ett Gott nytt
År

önskar
Annakarin med familj

tisdag 29 december 2009

Julklapp av barnen

Sammafattning år 2009

2009

2009 har jag inte gjort så mycket då jag varit sjukskriven för problem med en axel som nu är opererad och förhoppningsvis ska bli bra. Lite av det som har hänt oss år 2009:

Älskade P bytte jobb från egen företagare till att vara anställd.

Halva året var jag hundvakt till sötaste Maija.

Sommaren har varit den sämsta på länge, förutom 2 fina veckor i slutet av juni, då sonen spelad fotboll i Storsjöcupen.

Dottern har jobbat och varit på Bounce Sumercamp i STHLM.

Yran kom och gick, likaså Fäviken Gamefair.

Var till Västerås och Enköping och överraskade morbror som fyllde år.

Var även till Sundsvall en helg och hade de helt underbart.

Vinter kom småningom och det med besked.

2010

2010 kommer att bli ett roligt år och ett år som jag ser fram emot med glädje. Några axplock ur kommande år:

Dottern tar studenten.

Sonen konfirmeras.

Älskade P fyller jämt.

Svärfar fyller jämt.

lördag 26 december 2009

God forsätning.

Nu är det bara 5 dagar kvar av 0-talet. Vi går ju in i 10-talet.

Har varit i stan och ätit mat, dock ej julmat utan Biff a la Rydberg hos P:s syster med familj. Det var J som fyllde år. Tror att vi var 14 st i deras 3:a. Efterrätten var Tocsapäron med vaniljglass. Givetvis kaffe till.

onsdag 23 december 2009

God Jul

God Jul

önskar

Annakarin med familj

tisdag 22 december 2009

Ska vin andas?

Julen.

Japp, då var den här. Julen. Granen klädd, paketen på plats, pyntet uppe.
Skulle ju inte bli så många paket i år heller. Att man aldrig lär sig.

söndag 20 december 2009

lördag 19 december 2009

fredag 18 december 2009

Kallt

Det är så fint väder ute och det är garanterat myggfritt idag. Ligger runt -25. Har i alla fall idag varit till stan en sväng och på jobbet där det bjöds på julgröt. Skjutsade in P som ska på After Work i kväll. Ja, han var även borta i går på Folkets hus och åt julbord med jobbet. Som ha sa så ger han igen nu för alla gånger jag har varit på fest med jobbet. , eftersom jag nämnde: att när du var egen företagare så var det inga After Work.

tisdag 15 december 2009

Julkort

I morgon är sista dagen för julkorten med julfrimärke på att postas för att garanterat komma fram innan jul. Hur länge har inte påsen från posten legat och "skräpat". I år tänkte jag vara ute i god tid innan den 16/12. Var jag det? Nä, idag har jag panikskrivit korten för att hinna på lådan innan 16,30 idag.

måndag 14 december 2009

Amaryllis

Kolla in det här. Det är 7! knoppar som jag hoppas kommer att blomma ut snart.

söndag 13 december 2009

Dancehall

Hemma efter en underbar dansuppvisning på Gamla Teatern med nystartade Dancehall. En helt annorlunda dansuppvisning. Showen heter Anxiety och handlar om tiden då man varken är barn eller vuxen. Helt underbar var uppvisningen i alla fall. Ska tilläggas att inför kommande termin så är C danslärare i disco för N1 (nybörjare1) 9-12 år.

En överraskning bjöds det också på. Länets lucia kom och sjöng vackra sånger.

lördag 12 december 2009

3:dje Advent


Stormsteg

Julen närmar sig med stormsteg. Har ni allt klart till jul? Jag menar med bak, mat och julklappar? Själv ligger jag låg med allt vad julen innebär i år. Är inte 100 i min opererade axel och kommer väl så inte att bli heller enl doktorn som utförde OP. Men de jag vill vet är om de ska vara så här ont eller om det är något fel. Nog om det.

Jag satte ju amaryllis lökar i slutat av november och se alla 3 har tagit sig.

Den här är Limefärgad och dom andra går i rosa.


onsdag 9 december 2009

Advokado

För några månader sedan planterade jag denna advokadokärna. Jag ljuger inte om det är 3-4 månader sen den åkte i jorden. Läste någonstans att det tar ca 4 månader innan der händer något med kärnan. Om man tittat riktigt noga ser man en lite pinne i mitten av kärnan.

tisdag 8 december 2009

Vinterbild innan Gumman Tö kom.

Pepparkakor

Jag tycker inte om att baka pepparkakor. Då sonen var hemma från skolan så ville han baka och givetvis fick han de. Vi gjorde degen dagen innan efter konstens alla regler och efter ca 20 pepparkakor var han less och tur att vi inte gjorde hel sats. Till slut så blev han klar burken fylld.

söndag 6 december 2009

Glögg.

Jaha då har man testat årets smak på glöggen. Apelsin var smaken i år och det är första gången jag har hunnit med att köpa Årets Smak. Helt Ok för min del.

fredag 4 december 2009

ID-kort

Sonen har varit hemma från skolan då han är/har varit lite förkyld som vi andra i familjen, Var i dag en sväng på stan för att bl a fixa skor till han. Man kan inte gå i gumpaskor när det är -25 grader kallt ute. Jag tycker i alla fall inte de, men han gör de. Som han sa: Jag kommer inte att dom på skolan!

Att försöka att skaffa ID-kort till han är svårare. På alla banker vi har varit måste man vara kund hos. Swedbank skulle ha 400kr! om man inte var kund. Handelsbanken gjorde inga alls om man inte var kund! Återstår då bara Skattemyndigheten eller Polismyndigheten. Kostnad där är också 400 kr, men hos polisen igår korttagning! Var även på Expert och tog kort för 200kr helt i "onödan"!

torsdag 3 december 2009

Kallt.

Jaha då har vintern kommit med besked efter en tämligen varm och snöfattig November kom då December med kyla och snö. Idag är det ca-16 grader ute och jag tänker då inte gå ut mer än nödvändigt.

tisdag 1 december 2009

Snö

Ska vi då tro att vinter har kommit för att stanna för den här säsongen? De vore ju bra, för det är ju så ,mycket enklare att bara vara då. Framför allt så blir det ljusare på kvällarna.

Har i dag varit till s-gymnasten och fått 3 nya övningar att lägga till dom 7 som jag redan har. Det är f-n att det inte ger sig värken i axeln.