onsdag 31 mars 2010

söndag 28 mars 2010

Vart tog våren vägen??

Ingen som vet, ingen som vet. Trist är det i alla fall att det har snöat igen. Man kan ju alltid hoppas att den försvinner lika snabbt som den kom.

Idag har det varit innedag för min del. Lite olika saker har jag sysslat med som jag skulle ha gjort förra söndagen, men de var för fint väder för att vara inne då. Har i dag letat fram påskpyntet och hoppas att älskade P och sonen har fått med sig björkris från skogen. Som jag befarade fick dom inte med sig ngt ris från skogen. Tänk att man ska behöva göra allt själv. Hur svårt kan de vara att få mig sig ris hem när man ändå är i skogen och håller på med björkved????


onsdag 24 mars 2010

Våfflor

Här kommer några recept på våfflor, eftersom det är Marie Bebådelsedag i morgon (våffeldagen). Känner man inte för att göra egen smet går det lika bra att köpa färdig mix på bua.

Du behöver:
100 gr smör el
50gr smält smör och 0,5 dl ovispad grädde
3 dl vetemjöl
4 dl mjölk
lite salt och socker.

Våfflor

Gör så här.

Smält smöret och låt de svalna.
Blanda under tiden mjöl, salt och socker.
Ha i hälften av mjölet och vispa till slät smet.
Häll i resten av mjölken och de smälta smöret eller smör+grädde.

Smörj ev järnet mellan varje våffla.

Cajsa Wargs Sura Grädd-Waflor

Till ett kvarter sur grädda tages 2 kvarter vatten, ett halvt kvarter smält smör och 2 stycken ägg. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott vetemjöl att det ringlar sig efter vispen när han upplyftes. Bakas sedan på vanligt sätt.

NB. Till dessa våfflor bör vara god tjock grädda, som intet är för gammal, så bliva de goda.

Till 15 laggar:

  • 3 ¼ dl sur tjock grädde eller crème fraîche
  • 6 ½ dl vatten
  • 1 ¾ dl smält smör
  • 2 ägg
  • ca 5 dl vetemjöl

Ur Cajsa Warg, Hjelpreda i hushållningen för unga Fruentimber, 1755



måndag 22 mars 2010

Spark på smalbenet.

Var inne på Syssla idag och köpte lite kort som jag ska göra i ordning. Skulle helst ha varit klara och kommit till mottagarna förra veckan.

Men åter till Syssla i dag. Hamnar i kön bakom en barnvagn. Det kommer en liten kille på 3-4 år och säger att jag inte ska ta vagnen, vilket jag säger att det ska jag inte. Ungen går till sin mamma, men kommer tillbaka. Ungen måttar en spark och träffar mig på smalbenet. Jävla ungen och mamma tänker jag. Måttar ett slag till mot andra benet, men då blir jag arg och frågar vad han håller på med. Mamma säger lite försynt att så får du inte göra. Hon säger inte ens till grabbhalvan att säga förlåt, utan jag säger till grabben att : Nu får du säga förlåt, men inget händer.

Lär inte föräldrarna i dagens läge ungar att visa hyfs mot andra människor??

SÅ nu är man ett blåmärke rikare pga en snorungen som inte kan hyfs.

måndag 15 mars 2010

Tjejmässan i Lit

För 10:e gången anordnas tjejmässan i Lit den 27/3 kl 11,00-16,00. Som de hörs på namnet så är det en tjejmässa. För tjejer av tjejer. Bl a så kommer Brunkullan Scrap & Card att vara där med hela sin butik. Det brukar vara mycket smått och gott på mässan och NFI har varit där förr om åren och klipper en för billig peng.

De jag vet är att varje utställare måste skänka ett pris till lotteriet.

söndag 14 mars 2010

Sportlov.

Jaha, då har man haft sportlov med barnen/barnet. Dom sista dagarna var vi i Hovde och hade de trevlig. Kunde dock ha fått varit lite bättre väder. Det behöver inte snöa på tvärsan. After Skiin var super som vanligt. Helt nya låtar spelade dom första eftermiddagen och fredagens spelning var det gamla låtar igen. Vilka då? Jo Ständut Blakk.

Bodde gjorde vi flådigt värre. Längt upp på hyllan och med Skii out och skii in. I lägenheten var det 2 toaletter och en med dusch och bastu i. Dock en liten bastu, men ändå en bastu. Kravet för att få gå på After Skiin var minst 3 åk i backen, vilket jag då inte kvalade in till.

onsdag 10 mars 2010

Orkidé

I går morse hade Orkidén knopp, men på eftermiddagen hade den slagit ut ordentligt


vilket gladde mig med tanke på vad jag har gjort med den.

tisdag 9 mars 2010

Stieg Larsson

"Män som hatar kvinnor" är den första i Stieg Larssons Millenium.

I den första filmen får man lära känna Lisbeth Salander och hur hon har hamnat i den situation som hon är i .

"Flickan som lekte med elden" är nummer 2.

Hämnd präglar den andra filmen.

"Luftslottet som sprängdes" är den sista i trilogin.

Allt får en upplösning utan att säga för mycket.

Helt klart sevärda alla tre, om än långa. Alla filmerna är ca 141 minuter långa. Men det är spänning hela tiden så man tänker inte på att dom är långa.

fredag 5 mars 2010

Helg och sportlov

Nu var det då helg och sportlov. På sportlovet ska jag umgås med barnet/barnen beroende på hur många som är hemma. Ev kommer vi att åka till Bydalen som vanligt på lovet och stanna en eller två nätter. Man kan ju hoppas på fin väder som det har varit den här veckan.

I morgon ska jag troligtvis på Pysselmara på Parkskolan som Brunkullan Scarp & Card anordnar.

tisdag 2 mars 2010

Senil-dementa klubben har möte.

Tänk att man kan vara så tankspridd. Parkerade i dag på ett av Ö-sunds parkeringshus där man betalar på de plan man parkerar på. Inget problem egentligen, problemet kommer senare när man ska åka, om man som jag betalar med kort, så ska man dra samma kort när man åker som när man kom. Har parkerat där hur många gånger som helst och allt har fungerat perfekt tills idag. Åker hissen upp och sätter mig i bilen, kör iväg och kommer på efter ett tag att f-n jag har glömt att betala när jag åkte. F-n hur gör jag nu? Skiter i de eller vänder och kör upp på plan 5 och betalar? Givetvis vänder jag, kör upp på plan 5 och betalar.

Upp till Lillänge och hittar boken jag vill ha på bokrean, och ja de följde även med ännu en kokbok. Kunde bara inte låta bli för jag har ju INGA kokböcker sedan tidigare. Tror att den här är lika bra som alla andra jag har. "Bröd för alla sinnen" är boken som fick följa med hem.

En annan ska som jag har gjort i dag och jag känner mig som en helt ny människa. Efter jobbet i dag var jag på Spaklinken och fick en helt underbar Spamassage.