tisdag 25 maj 2010

Äntligen

Efter x antal år så har "jag" fått en alldeles ny gräsklippare. Ni ska veta att jag har kämpat med gamla i hur många år som helst. Sist hade vi en som P:s morfar hade får x-antal år sedan. Nu kanske t o m maken kan klippa gräset, så slipper jag.(detta år iaf)

lördag 22 maj 2010

Fredag.

Vilken underbar dag. Helt otroligt att solen kunde lysa en hel dag utan ett moln i sikte. Varmt och skönt. Satt i solstol på altan och läste en massa tidningar som jag har haft liggande. Tur att jag smorde in mig med solskyddsfaktor kan jag säga. Grillen åkte fram igår och det blev grillspett.

I dag lördag har det varit kallt och mulet. Regn i emellanåt också.

måndag 17 maj 2010

Helgen.

I lördag var vi och grillade hos sväföräldrarna och vi testade lite nya saker inför svärfars 70-års-kalas. Mycke gott åt vi och till efterätt hade S och V gjort: glass m hemgjorda maränger, chokladkola sås och grädde. Banan ingick också för dom som ville ha. Med andra ord marängswich. Givetvis så kom det en störtskur under grillningen så P blev dyngsur. Hahah.
Tänk, vi satt ute hela kvällen. Helt otroligt.
Söndag så städe P altanen inför ombyggnaden??! Permiär fika med bästa grannarna, nybakt sockerkaka. Kan livet bli bättre. Jo visst kan de de, men man får ta dagen som den kommer och tänka: Ny dag, Nya möjligheter!
På söndagen var vi även coh tittade på dottern som hade dansavslutning på Dancehall. Hon hade en av "huvudrollerna" och inget sagt. En mycket stol mamma är jag coh snart tar den lilla snorpan STUDENTEN!

fredag 14 maj 2010

Bal

Vad är en bal på slottet?

Säkert helt otroligt tråkig, tråkig och lång och alldeles, alldeles helt underbar.
Ja inte riktigt så är det för dottern. Inte bal på slottet, men dock på Gamla Teatern. Vi var givetvis när hon och danstjejerna kom med hyrd Stadsbuss

med skylten ESDN3. Det var klänningar i alla möjliga färger och utförande. Många var axelbandslösa och glitter fram på livet. Många blev dit skjutsade i Limousin, raggarbilar i olika färger och former, veteranbil. Inte så att trafiken utanför teatern var avstäng. Närå utan man fick stå, gå ut på gatan för att få ta sina kort.

Som tur var regnade de inte!

torsdag 13 maj 2010

Var är solen??

Inte är den här i alla fall. Skulle inte skada med lite sol och värme i stället för de väder vi har idag. . Regn, snö, snöblandat, men för tillfället uppehåll. Yippie. Kallt och jä-lig också. Mitten av Maj månad och ingen värme att tala om. Man får väl hoppas att värmen kommer som alla säger: Att när maj är kall blir det en fin sommar. Så som vädret är den 25 & 26/5 kommer sommaren att vara. Vilhelmina, Blenda så ska sommaren ända. Allt enl bondepraktikan. Man syftar då på:Vilhelmina=Juni, Blenda=juli. Sen om det stämmer är en helt annan sak.

Man känner inte direkt suget att köpa sommarens blommor.


onsdag 5 maj 2010

Hagel stora som golfbollar..

Var väl kanske att ta i, men dom var stora. Vad är detta för väder i Maj?? Värsta snö/hagelskuren kom när man skulle på affären. I och för sig så behövdes blommorna vattnas, men jag föredrar att vattna från kannan än att snön/haglet ska smälta ner. på vissa ställen på tomten är det 5! cm hög med snö.

måndag 3 maj 2010

Dåligt samvete!

Har jag i alla fall. Sonen har sagt i flera månader att han har ont i stortån. Ja,ja sa jag, det går nog över. Ringde förra veckan till HC och fick komma till distriktssköterskan n i dag och hon sa att det var en broskbildning och "vatten" i stortån. Så har sonen alltså gått sedan långt innan jul.

Vill lätta mitt "samvete" med att visa sötaste, sötaste kissekatter.

söndag 2 maj 2010

Vår??

Är det vår nu?? Jag bara undrar, för det ömsom haglar, snöar, solen lyser och det blåser attans så kallt. Nästan storm känns de som.

Något som hör till ett vårtecken tycker jag är blåsippor. Har sett flera stora tuvor på vägen upp till grannen.