tisdag 30 november 2010

Sonen.

Hrm, "lillen" åker till Stockholm på torsdag själv med tåget och kommer hem på söndag. Hoppas de går bättre för han än för maken. Han ska hälsa på storasyster och handla en hel massa julklappar till hela släkten. Vad finns att göra på ett tåg i 6 timmar förutan att läsa! Ja sova kan man ju också göra. Bara hoppas att han har klarat sig från parasiten i vattnet då han kom hem med magont.


Kallt.

Jag tror att termometern har fastnar på -22 grader. Huuva va kallt och det är bara november. Maken är i Karlskrona och kom fram kl 01,50 i natt (skulle kommit fram 21,50). Hade anlitat Sveriges bästa bolag för transport. (SJ). Sista biten blev det en taxiresa på 6 mil för att komma fram. Jiippi, bra jobbat SJ.

söndag 28 november 2010

Rolf Berg Tomtar

1:a Advent

1:a advent idag och snart jul igen. November månad har försvunnit i rasande fart vilket är tur då den i folkmun kallsa för: SvinNovember. Om de kan sägas att det är årets i särklass sämsta månad, kantad av grå dimma, fuktigt, kallt, och allmänt trist. Mörkt dygnet runt. Som tur är är månaden snart till ända och ljusare tider kan skönjas.

fredag 19 november 2010

...

Jaha, då fyller sonen 15 år på söndag. Vart har min lilla gosse tagit vägen? Han som satt i mitt knä och pillade på mina örsnibbar?? Han var liten bara häromdagen eller?? Till hösten ska han börja gymnasiet! Tiden går och snart sitter vi, jag och P ensamma i huset och tittar på varann och undrar var tog tiden vägen!!!

Snart är det Jul också, ingen direkt julhelg att prata om. Julafton på en Fredag och sen är det vanlig helg. Man får "lite" lätt panik när man tittar i almanackan och konstaterar att det är jul om ca 4 veckor. Man skulle kanske åka bort och fira Jul på annan ort. Ta in på hotell eller en resa till värmen som grannarna ska göra.

onsdag 3 november 2010

Åre.

Tog i dag med mig sonen och åkte upp till Åre. Vad är så speciellt med Åre?? Jag har då ingen aning.
Var en sväng förbi Copperhill, men det var stängt (öppettider tors:08,00-söndag:17,00). Men vilken utsikt. Jag säger då de att de var tur att vägen var bar och inte en skridskobana, fast då har jag inte åkt upp till Copper kan jag då säga.

Lunchen intogs på Holliday Club (95kr för lunchbuffé). Dyr spagetti med andra ord. Därefter blev det kaffe och bulle på Åre Bageri. Ett stopp till på hemvägen. Åre Chokladfabrik.

Nästan ett måste när man är i Åre. Vi valde rätt dag för Åreturen. Sol och klarblå himmel, några plusgrader, ingen blåst.