Du behöver:
1 kg kycklingfiléer
2 dl matlagningsgrädde
1krm gurkmejan
1tsk rosmarin (gärna färsk)
1½msk mjöl
2 dl vitt vin (matlagningsvin om man vill)
1½ dl skållad eller
1 påse flagnad mandel
salt & peppar
1 kg kycklingfiléer
2 dl matlagningsgrädde
1krm gurkmejan
1tsk rosmarin (gärna färsk)
1½msk mjöl
2 dl vitt vin (matlagningsvin om man vill)
1½ dl skållad eller
1 påse flagnad mandel
salt & peppar
- Bryn kycklingfiléerna i smör och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Stöt under tiden kryddorna i en mortel. Använda färsk rosmarin hacka den innan den blandas med gurkmejan i en skål. Strö över kycklingfileérna i stekpannan.
- Häll på vinet och grädden. Ha även på mjölet som är blandat med lite av grädden.
- Låt eftersteka i 15 min eller till kycklingen är genomstekt.
- Servera med mandel i grytan eller bredvid och med ris eller pommes frites.
Jag brukar göra dubbel sats sås. Gör du dubbelsts av såsen dubbla även gurkmejan och rosmarinen.
Gjorde denna rätt i går och P undrade vad jag hade haft i för kvistar då jag för ovanlighetens skull använde färsk rosmarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar